Роля и влияние на социалните мрежи в бизнеса

В наше време е почти немислимо да не сте онлайн! Как иначе човек от друг град би разбрал, че вие имате бизнес, че имате производство на определен тип продукти или предлагате дадени услуги? Рекламата „от уста на уста“ е наистина полезна, но често не е достатъчна. Затова мислете мащабно, планирайте вашата онлайн маркетингова стратегия и изгответе дългосрочен план за действие. Дигитален маркетинг е това, от което се нуждае бизнесът днес. Интернет рекламата е отлично и сравнително евтино средство да промотирате стоките и услугите, които предлагате. Това е най-добрата реклама – направената финансова инвестиция в тази насока винаги има добра възвращаемост. Правилното таргетиране на аудиторията според вида бизнес е част от постигане на успеха. Текущите и потенциални клиенти обичат да комуникират във всички възможни платформи, които предлага бизнеса. Така че, колкото повече видимост има марката в различните социални канали (насочени директно към търсещите), толкова по-бърза популярност, изграждане на по-добър имидж и намиране на нови клиенти.

КАКВО ПОЛУЧАВАМЕ

  • Бърза и лесна комуникация с таргетираните лица
  • Работа в мрежа и партньорства
  • Увеличават трафика към уеб сайта
  • Отзиви на клиентите
  • Създаване на добър бранд
  • Възможност за проследяване на конкуренцията
  • По-малки разходи за реклама

FACEBOOK

По-важен за българския бизнес е до колко хора може да се достигне в България, чрез реклама във Facebook. Отново справка в Facebook Ads Manager показва, че хората, които живеят в България и използват социалната мрежа са 3 600 000 души. От тях близо 1 800 000 са мъже (1 200 000 ежедневни потребители) и приблизително също толкова – 1 800 000 са жени (1 300 000 ежедневни потребители).

LinkedIn

Статистиката сочи, че на всеки 2 секунди в LinkedIn се присъединява по 1 нов потребител. Статистиката показва още, че повече от 60% от потребителите в мрежата са топ мениджъри и собственици на бизнес. Някои определят Linkedin, като го наричат Facebook с вратовръзка. „LinkedIn e най-голямата онлайн професионална мрежа в света с повече от 500 милиона потребители в над 200 държави. А хората там го използват, за да правят бизнес.“

INSTAGRAM

Повечето потребители в  Instagram следват поне една марка там; огромна част от тези потребители следват много повече. Потребителите обичат да са в крак с новостите и нещата, които правите, а Instagram се възприема като един от най-добрите начини за информиране.